Laporta va ordenar vigilar i amenaçar amb cinc policies a l’abonat Quim Molins

Indignant abús de poder cap a un soci que va voler endur-se el seient del Camp Nou l'últim partit per estar en contra dels plans de la junta de revendre-li després la butaca com un record 'personal'

El carnet de soci i la clau anglesa de Joaquim Molins

Quim Molins és un d’aquells socis del Barça, confés i explícit, que viu les 24 hores del dia com a ciutadà blaugrana, dominat i a gust amb ell mateix per formar part d’aquest perfil de barcelonista tan orgullós del seu club, la seva història i els seus valors com dels seus èxits, model de propietat i teixit social. Per aquests mateixos motius no entén que la directiva de Joan Laporta l’hagi aïllat, assenyalat, posat a la llista negra, perseguit i marginat com si fos un enemic del club, un perill i un mal barcelonista.

L’últim diumenge del Camp Nou abans de començar les obres, a Quim Molins no se li va acudir res més que avisar per Twitter de la seva franca i irresistible intenció d’emportar-se a casa el seient de tota la vida, aquesta localitat on ha estat feliç i ha celebrat tantes tardes i tantes nits inoblidables.

Ho va fer amb l’única finalitat de conservar una cosa inseparablement tan seva com un petit i gastat trosset de plàstic, el del seient, tot just un quadrat diminut, inservible amb caràcter general i probablement costós de reciclar, però que en el context de la seva història personal com a culer simbolitza i concentra, en forma de record, tota aquesta càrrega emotiva i sentimental lligada des de la seva infantesa a un estadi que, per edat, desapareixerà com ha estat conegut des del 1957.

La reacció lamentable de la junta de Laporta, ja que Molins va notificar el seu propòsit via Twitter des del moment que la mateixa directiva havia decidit prohibir endur-se’n els seients, va ser dedicar un cos de vigilància personal integrat per tres vigilants de seguretat i dos stewards, cinc unitats en total, com cinc policies, per impedir-ho. Ell mateix va penjar al seu compte de xarxes la foto d’aquell desplegament sense precedents al seu sector de la grada, envoltant-lo, i el relat humiliant de com el cap visible d’aquell comando anti-Molins se li va acostar en un moment donat, interpretant que havia posat la mà sota el seient, per amenaçar-lo de fer-lo fora de l’estadi si tornava a baixar la cadira, això sí prèvia identificació, li va dir, com si estiguessin vigilant els vuitanta mil socis de l’estadi i la seva presència allà fos ocasional i només fruit de la casualitat.

El problema real va ser l’acumulació de dues circumstàncies, el primer fruit de la no menys discutible i insensible decisió de la junta advertint dos dies abans del partit que els socis tindrien prioritat a l’hora d’adquirir records del Camp Nou com a “seients, la gespa i altres elements l’estadi”. La paraula adquirir va ser el detonant que va animar Quim Molins, igual que altres milers, a senzillament voler endur-se el que consideren seu, el seient de la seva localitat després de tants anys de fidelitat i de no menys esforços econòmics per renovar l’abonament any rere any. El que s’anomena memorabilia del Camp Nou s’ha plantejat per part de la junta com una altra forma de negoci, menys discutible si s’ofereix a la resta dels barcelonistes de tot el món, visitants i turistes, que com una altra forma de gratar-li la butxaca als socis, en bona part irritats i emprenyats per la primera proposta dels abonaments de Montjuïc. En altres clubs afectats per circumstàncies semblants de reforma, restauració o demolició, el soci o l’abonat ha gaudit dels avantatges i del privilegi de ser-ho veient com se li facilitava la possibilitat, a qui ho volgués, d’emportar-se el seu seient com un honorable i justificat gest de memòria, homenatge i record tant personal com col·lectiu d’haver format part de la història del club.

D’altra banda, Quim Molins forma part del col·lectiu Un Crit Valent, en el seu dia nascut de la voluntat de participar en un procés electoral amb Jordi Medina al capdavant i posteriorment assentat, després de renunciar expressament a competir per la presidència, com una plataforma honesta, coherent i es diria que entranyable de sentiments i opinions barcelonistes sempre expressades des del màxim respecte i sentit de la convivència. Precisament, Un Crit Valent acaba de rebre la bona notícia de la seva admissió a la causa Negreira com a acusació particular contra l’excol·legiat José María Enríquez Negreira pel que consideren danys i perjudicis causats a l’entitat blaugrana i “per defensar els drets, la dignitat i l’honorabilitat dels socis del Barça”. Una iniciativa que, com tot el que prové de la iniciativa i la independència dels socis, ha estat mal vista i rebutjada des de la mateixa junta, producte d’aquesta manera de ser i d’actuar completament totalitària i absolutista.

Amb motiu d’aquest darrer partit i com a resultat d’aquest debat a les xarxes, molts socis van entendre com una provocació desmesurada i improcedent que la directiva de Laporta pretengués fer negoci a costa seva amb la revenda dels seients, motiu pel qual van decidir fer el mateix que Molins i acudir a l’estadi amb una clau anglesa per descaragolar ordenadament la seva butaca. Com que el clima i l’atmosfera de repressió i de vigilància carcerària de la seguretat laportista va produir crispació, registres i confiscació de material a les boques de sortida, hi va haver socis que, a més, van aconseguir anar-se’n a casa amb cartells de les boques i altres elements fruit de petits saquejos. Els incidents es van repetir durant el tens desallotjament al final del Barça-Mallorca, evitables si des del club s’hagués cuidat de permetre endur-se els seients de manera ordenada, controlada i sobretot pacífica com s’ha fet en altres estadis. Un altre mal negoci, una altra frustració i, potser, un altre embús, ja que la mateixa directiva ha difós vídeos de com les primeres màquines que han entrat a l’interior de l’estadi destrossaven àmplies zones d’aquella gespa que presumptament s’ha de posar més tard a la venda, això sí, amb preferència per als socis.

(Visited 391 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari