L’arribada de turistes estrangers a Catalunya creix l’abril sense arribar al nivell prependèmia

Els 1,5 milions de vistants forans d'enguany són un 33% més que els del quart mes del 2022

Turistes a Barcelona

Foto: ACN, Blanca Blay

Catalunya va ser el destí preferit a Espanya dels turistes estrangers el passat més d’abril, quan la seva arribada ha experimentat un creixement del 33% amb relació al mateix mes del 2022, però amb una xifra inferior a la del 2019, l’any abans de l’esclat de la pandèmia de la covid-19.

En total, 1,5 milions de turistes forans van venir a Catalunya l’abril d’enguany, segons dades provisionals de l’Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) recollides per l’ACN.

Catalunya, en el mateix període, ha concentrat el 21,3% del total de turistes estrangers d’Espanya, un perfil que gasta una mitjana de 213 euros diaris, un 9,7% més que l’abril del 2022, duranat una estada mitjana de cinc dies.

Mentre que la despesa mitjana per persona sí que han superat els registres prepandèmia -1.055 euros per turista ara per 984 euros fa quatre anys-, l’afluència de visitants internacionals no és comparable encara a la de l’abril del 2019.

El registre de llavors és un 8% superior al d’enguany, i l’acumulat dels quatre primers mesos del 2019, 4.892.918 turistes, supera en un 12% el d’enguany, que arriba als 4.288.679, una xifra que, això sí, representa un creixement del 45,4% en comparació al 2022.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari