Ingressen una dona a l’hospital de Sant Sebastià per un possible cas d’Ebola

La pacient podria haver contret el virus durant un viatge a la República Centreafricana, on va viatjar fa menys d'un mes

Personal sanitari de l'Hospital Clínic de Barcelona

Una dona està ingressada a l’hospital de Sant Sebastià (Biscaia, País Basc) per un possible cas d’Ebola, segons han indicat fonts del Ministeri de Sanitat. La pacient, una dona natural de Biscaia, hauria contret la malaltia durant un viatge a la República Centreafricana, on va viatjar fa menys d’un mes, i ara presenta símptomes compatibles amb el virus. Les autoritats sanitàries han activat el protocol corresponent  i se li estan fent les proves pertinents.

Si es confirmen les sospites, aquest seria el segon cas a Espanya després del de la infermera Teresa Romero, que va contraure i superar la malaltia l’any 2014. El virus de l’Ebola es transmet per contacte directe amb la sang i fluids corporals de persones o animals infectats. Els seus primers símptomes són febre sobtada i alta, debilitat intensa, i dolor muscular, de cap i de coll, a més de vòmits. També pot provocar hemorràgies greus.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari