Aragonès diu que el front democràtic “ha de ser una aliança constant”

Illa rebutja cap "consens" que no compti amb el PSC i Albiach avisa que amb Junts "no anirà ni a la cantonada"

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, respon al líder del PSC, Salvador Illa, al ple del Parlament (ACN)

  La sessió de control al Parlament d’aquest dimecres s’ha centrat en bona part en les pròximes eleccions generals del 23 de juliol i en la proposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de formar un “front democràtic” per defensar Catalunya del govern del PP i Vox que vaticina que sortirà de la contesa electoral. En resposta a les preguntes dels diversos grups, Aragonès ha reclamat una “actitud de suma” als partits i ha insistit que “l’amenaça és greu i ens necessitarà el màxim de compactats”.

  El cap de l’executiu català ha aprofitat la sessió parlamentària per parlar més sobre la seva fórmula, i ha explicat que aquest “front” no ha de fer de “papereta d’un sol dia”, sinó que cal “una aliança de fons, de treball constant”, més enllà del 23-J. Precisament, aquesta tarda Aragonès es reunirà amb ERC, Junts, la CUP i els comuns per a explorar quines fórmules podrien servir per a fer efectiva la seva proposta, i tancarà la ronda de contactes demà dijous amb el PDECat.

  Davant d’aquest escenari, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha retret a Aragonès que no compti amb la seva formació per a aquest front, i ha manifestat que és “difícil pensar en consens a Catalunya al marge del primer partit de Catalunya”. Per la seva banda, la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha rebutjat qualsevol aliança on estigui Junts: “Amb ells no anirem ni a la cantonada”, ha assegurat Albiach.

  (Visited 41 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari