Aragonès demana, sense concretar, un front independentista i sobiranista

El president de la Generalitat crida a "defensar Catalunya" donant per fet que la dreta guanyarà les eleccions del 23-J

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimarts que les forces sobiranistes i independentistes formin un “front democràtic” a les eleccions generals del 23 de juliol, sense concretar una fórmula.

En una compareixença extraordinària, Aragonès ha cridat a “defensar Catalunya”, alertant que “l’hora és greu” i donant per fet que en el futur governarà la dreta a Espanya: “El govern de la dreta i l’extrema dreta espanyoles que vindrà a l’Estat representa un atac frontal contra els pilars bàsics i consens al país”.

El president català també ha parlat en clau municipal i autonòmica. D’una banda, ha ofert acords a formacions sobiranistes als ajuntaments després de les eleccions municipals del passat 28-M. D’altra banda, ha reclamat trobar els “mecanismes d’estabilitat” en la “governança” de la Generalitat i “enfortir” el Parlament de Catalunya amb una presidència independentista, davant la inhabilitació de la presidenta suspesa de la cambra i líder de Junts, Laura Borràs. A més, el president català ha descartat avançar les eleccions al Parlament.

Aragonès ha plantejat un front d’independentistes i sobiranistes a les eleccions generals del 23 de juliol després que Junts proposés una candidatura unitària de l’independentisme, sobre la qual el president de la Generalitat ha dit que “el que cal és parlar-ho no a través dels mitjans sinó cara a cara”.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari