A qui culpa Lluís Llach del “desgavell” d’ERC el 28-M?

Els representants d'ERC compareixen per valorar el passat 28-M (ACN)

El cantautor català i exdiputat del Parlament de Catalunya amb Junts pel Sí, Lluís Llach, ha compartit la seva opinió respecte als resultats d’ERC a les eleccions d’aquest 28-M, en les quals ha perdut 302.274 vots respecte als comicis del 2019. En un fil a Twitter, el cantautor català ha descrit la situació de la formació republicana com un “desgavell estrepitós”, el qual ha atribuït a “la incompetència dels seus dirigents” i, concretament, al president del partit, Oriol Junqueras.

“El fracàs d’ERC s’ha de personalitzar, per raons de lideratge, de dependència organitzativa i fins i tot econòmica, en Junqueras”, ha afirmat Llach, que ha considerat que “del 2017 ençà, tot el seu comportament ha sigut desastrós”. En aquest sentit, l’exdiputat de Junts pel Sí ha retret al líder d’ERC l'”al·lèrgia a la unitat independentista”, el suport de la formació a lleis del govern central, la taula de diàleg i “una incompetència exponencial” a l’hora de negociar a Madrid.

El cantautor també ha acusat Junqueras de “renunciar a la confrontació institucional”, d'”humiliar als seus socis” i de “donar l’esquena a l’u d’octubre i al Consell de la República per problemes egocèntrics”. A més, li ha recriminat la destitució de l’exvicepresident del govern català, Jordi Puigneró. “Junqueras no ha perdut perquè hi ha hagut abstenció. Ell sol ha assolit que entre 300.000 i 400.000 independentistes deixin de votar-lo”, ha assegurat Llach, que ha demanat al líder d’ERC que s’aparti perquè, així, “seria tot molt més senzill”.

La publicació del cantautor català ha rebut el suport de diverses cares conegudes de l’independentisme, com el diputat de JxCat al Parlament Francesc de Dalmases; el catedràtic d’institut de llengua catalana emèrit Josep Maria Virgili i Ortiga; l’exsecretari general de Podem a Catalunya, Albano-Dante Fachín; l’exregidor del PDECat a l’Hospitalet de Llobregat i actual president de la delegació de l’Hospitalet de la Cambra de Barcelona, Jordi Monrós, i l’exdiputat de la CUP Antonio Baños.

(Visited 424 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari