Catalunya, a la cua de la comprensió lectora a quart de primària

La puntuació al territori català està 14 punts per sota de la mitjana espanyola

Escola pública

Catalunya se situa a la cua de la comprensió lectora a quart de primària, només per davant de Ceuta i Melilla. Així ho mostren les dades publicades aquest dilluns pel darrer Estudi Internacional per al Progrés de la Comprensió Lectora (PIRLS, per les sigles en anglès) del 2021, que li atorga una puntuació de 507, 14 punts per sota de la mitjana espanyola, que se situa en 521. Pel que fa a la mitjana europea, es troba en 528.

Amb relació a la resta de comunitats autònomes Astúries (550), Madrid (539) i Castella i Lleó (538) encapçalen els millors resultats, fregant el que es considera segons els paràmetres de l’estudi una comprensió “alta”. Catalunya es queda a la part baixa, juntament amb les Illes Canàries (510), Ceuta (498) i Melilla (499).

L’informe també assenyala que la comprensió lectora ha disminuït, en general, a Espanya des de l’estudi anterior de l’any 2016. En l’àmbit nacional, la puntuació mitjana és de 522 punts, deu punts per sota de la mitjana de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE). A més, s’observa una correlació entre el tancament dels centres escolars a causa de la pandèmia i la caiguda del rendiment acadèmic, amb una disminució de 0,11 punts per dia lectiu de tancament.

Els autors de l’informe suggereixen que la pandèmia pot haver tingut un impacte significatiu en el funcionament normal de les escoles i, per tant, en el procés d’aprenentatge. No obstant això, calen anàlisis més profundes per confirmar aquesta hipòtesi i extreure conclusions sòlides.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari