Riba i Jové declaren que van ser espiats amb Pegasus en dies polítics i judicials molt claus

Els dos dirigents d'ERC reclamen que la investigació s'acceleri i s'unifiqui per als 65 afectats

L'eurodiputada d'ERC Diana Riba amb el seu advocat en sortir de declarar de la Ciutat de la Justícia

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba va ser espiada amb el programari Pegasus almenys el 28 d’octubre del 2019, dues setmanes després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O, que afectava el seu marit, Raül Romeva, i mentre parlava amb el seu assessor europeu.

L’ex alt càrrec d’Economia el 2017 i també dirigent republicà Josep Maria Jové hauria estat espiat almenys el març del 2019 i el juny del 2020, quan negociava en nom d’ERC temes com els estats d’alarma per la covid, pressupostos o la investidura del president espanyol, Pedro Sánchez.

Ho han dit tots dos en la seva declaració al jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona, on han declarat aquest divendres com a víctimes del ‘Catalangate’.

Les declaracions han durat en total unes dues hores i han estat de les primeres de les desenes d’independentistes afectats pel ‘Catalangate’.

Segons l’advocat de tots dos, Andreu van den Eynde, això suposa l'”inici efectiu” de la investigació judicial sobre el cas, però espera que s’acceleri, s’acumuli en un sol jutjat i els jutges instructors tinguin més iniciativa pròpia i no posin entrebancs.

A més, confia que la pressió política europea faci que el govern espanyol tingui “ganes” d’aclarir l’espionatge i desclassifiqui els documents del CNI sobre la qüestió, com li va demanar el jutjat. “És impensable que no ho faci”, ha dit.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari