El llibre ‘SOS Eixample. Colau vs Cerdà’ d’EL TRIANGLE es presenta amb fortes crítiques als eixos verds i les ‘superilles’

La presentació omple la Llibreria Byron i es converteix en un homenatge al maçó Ildefons Cerdà

Presentació del llibre 'SOS Eixample. Colau vs Cerdà' a la Llibreria Byron

La presentació del llibre ‘SOS Eixample. Colau vs Cerdà’ d’EL TRIANGLE va omplir ahir la Llibreria Byron de Barcelona. La presentació va anar a càrrec del Gran Mestre de la Maçoneria Joan Francesc Pont, l’impulsor de la plataforma Salvem Barcelona, Jacint Soler Padró i un dels testimonis que recull el llibre, el prestigiós arquitecte i urbanista Amador Ferrer, l’acte va ser moderat per l’editor d’EL TRIANGLE, Jaume Reixach.

Les intervencions van servir, d’una banda, d’homenatge a la figura de l’enginyer i maçó artífex del barri barceloní de l’Eixample, Ildefons Cerdà. Va fer la glosa de la seva figura i dels seus lligams maçons, Joan Francesc Pont. D’altra banda, la presentació va censurar, amb severes crítiques, la vulneració del pla Cerdà que han significat i signifiquen les ‘superilles’ i els eixos verds, impulsats per l’actual govern de l’Ajuntament de Barcelona, encapçalat per l’alcaldessa Ada Colau. Des d’un punt de vista arquitectònic, com fa en el llibre, Amador Ferrer va detallar les incongruències del projecte de Colau, tant des del punt de vista de respecte pel model de Cerdà, com de repercussió en la mobilitat de Barcelona. Soler Padró va detallar la lluita veïnal contra les ‘superilles’, en concret, la de la plataforma que impulsa, Salvem Barcelona, que en el seu dia va denunciar per la via penal per entendre que el govern de l’alcaldessa Colau pot haver incorregut en un delicte contra l’ordenació del territori contemplat a l’article 320 del Codi Penal. L’acte va finalitzar amb un amè debat amb el públic present.

‘SOS Eixample. Colau vs Cerdà’ analitza les afectacions que aquestes intervencions han tingut sobre el Pla Cerdà a través de les entrevistes amb l’arquitecte i urbanista Amador Ferrer i l’advocat i referent de l’urbanisme barceloní Ramón García-Bragado, així com en un recull de testimonis veïnals i un reportatge fotogràfic. Alhora, el volum vol ser una reivindicació del llegat de l’enginyer maçó Ildefons Cerdà, i denuncia la sistemàtica destrucció que ha patit el seu projecte urbanístic per part dels successius alcaldes i regidors de Barcelona, els quals han fomentat i permès la seva barroera adulteració.

(Visited 137 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari