Col·lectius d’habitatge alerten que la campanya contra l’okupació invisibilitza l’especulació

Els activistes lamenten que es minimitzin "les problemàtiques reals" a través de "la cortina de fum de l’okupació"

  Una imatge de la roda de premsa de col·lectius d’habitatge de Barcelona (ACN)

  El Sindicat de Llogateres de Catalunya, l’Assemblea d’Habitatge del Raval, Raval Rebel, l’Assemblea Llibertària de Vallcarca, el Sindicat d’Habitatge de Cassoles i l’Espai Comunitari La Fusteria han respost aquest divendres als atacs de Desokupa, la ultradreta i la campanya electoral d’aquestes municipals contra l’okupació. En una roda de premsa a les portes del Centre Social Anarquista de Can Vies (Barcelona), els col·lectius en defensa del dret a l’habitatge han lamentat que aquesta campanya “difamatòria” deixi al marge “el problema real de la ciutat: l’especulació en l’habitatge”.

  “Si s’ha demonitzat l’okupació, és perquè constitueix un atac directe a la propietat privada i a la impunitat de qui manté habitatges buits enmig d’una crisi de l’habitatge”, assenyalen els col·lectius en un comunicat de premsa, en el qual lamenten que “des de determinats mitjans de comunicació i determinats partits polítics, s’ha generat una alarma social sobre l’okupació com si fos un dels problemes més greus que afecten la societat”. En aquest sentit, assenyalen que, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, l’okupació va disminuir un 18% a la ciutat el 2021.

  “Mentrestant, portem ja 300.000 desnonaments” a Catalunya “des del 2013, sense que se’ls hi doni el mateix tracte preferencial”, afegeix el comunicat, que considera “evident” que “alguns mitjans manipulen la informació, minimitzant i invisibilitzant les problemàtiques reals de l’habitatge a través de la cortina de fum de l’okupació”. “És clar que tothom voldria poder accedir a un habitatge de forma regulada. Viure okupant significa viure en la inestabilitat absoluta: és una situació dura i precària, a la qual moltes famílies i persones han de recórrer quan veuen que no poden arribar a final de mes o que, per racisme institucional i immobiliari, no poden accedir a un pis. I la situació no va a millor”, manifesten els col·lectius.

  En la roda de premsa, els activistes pel dret a l’habitatge també han criticat la manifestació convocada aquest dijous per l’empresa Desokupa, amb vincles amb la ultradreta, la qual tenia com a objectiu “incitar a l’odi” i “criminalitzar les okupacions”, i han lamentat que la campanya de les eleccions municipals de Barcelona s’hagi centrat també en aquest assumpte.

  (Visited 27 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari