Només el 2,3% de les ocupacions denunciades l’any passat eren en pisos habitats

Es va denunciar gairebé una ocupació per hora el 2022 a Catalunya

La casa okupa La Ruïna

El 97,7% de les ocupacions que es van denunciar l’any passat a Catalunya eren en pisos buits o deshabitats, i només el 2,3% eren en la primera o segona residència d’algú. Així ho informen les dades del Departament d’Interior a les quals ha tingut accés Ser Catalunya, i assenyalen que l’any passat es van denunciar en total 6.863 ocupacions, gairebé una per hora.

Pel que fa als pisos habitats, es van ocupar 159 habitatges, dels quals el 40% eren segones residències, concentrades principalment a les comarques de Girona i al Camp de Tarragona. La resta, 97, eren domicilis habituals. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha declarat a la Ser que en “aquests casos s’actua immediatament perquè estem dins del cas de la flagrància, és a dir, l’autoritat policial pot treure la persona de forma immediata, i els ocupants són expulsats del domicili”. Alhora, ha assegurat que “la llegenda urbana que fa córrer la dreta intentant convèncer l’opinió pública que si vas a comprar el pa t’ocuparan l’habitatge és una falsedat”.

El conseller ha declarat que hi ha un problema d’habitatge i que hi ha molts pisos buits, la majoria conseqüència de la crisi que va esclatar el 2008. “A partir d’aquí hi ha moltes ocupacions, algunes de caràcter social, i altres de caràcter delictiu que generen problemes de convivència. En aquestes hi hauria d’haver una major claredat des del punt de vista legislatiu que permeti l’autoritat policial i judicial actuar”.

A més, Elena ha ressaltat la deixadesa dels grans tenidors: “Molts no denuncien les ocupacions que, en molts casos, són delictives, i no assumeixen la responsabilitat de gestionar aquests pisos. L’Estat hauria de ser molt més contundent en comptes d’anar recorrent lleis catalanes que intenten regular tot això”, ha reblat.

(Visited 54 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari