Confirmada la sentència que reconeix l’amiant com a causa de la mort d’un treballador del metro de Barcelona

El TSJC desestima el recurs interposat contra la resolució del Jutjat Social 8 de Barcelona indicant que no s'ha acreditat la inexistència d'exposició

Un comboi del metro de Barcelona
Un comboi del metro de Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs interposat pel Metro de Barcelona contra la sentència amb què el Jutjat Social número 8 de Barcelona, per primera vegada, va assenyalar el passat mes de juliol l’amiant com a causant de la mort d’un treballador jubilat d’aquest servei de transport.

La sentència confirmada pel TSJC va indicar que el contacte continuat amb l’amiant present en túnels, vagons, tallers i diferents components dels combois va ser “amb gairebé absoluta certesa” l’origen del mesotelioma pleural que el 2019 va posar fi a la vida del difunt, treballador del suburbà entre el 1988 i el 2008.

El TSJC, segons recull l’ACN, ha rebutjat les al·legacions del Metro de Barcelona, indicant que “no només no ha acreditat la inexistència d’exposició, sinó que hi ha dades de fet més que suficients per arribar a la conclusió contrària”.

La resolució coneguda aquest dijous assenyala que el caràcter professional de la malaltia que va causar la mort de l’extreballador només es podria descartar en cas que l’empresa pogués demostrar la inexistència d’exposició a fibres d’amiant.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari