Calviño manté que Puigdemont “ha de venir a Espanya per ser jutjat”

La vicepresidenta primera diu que el comitè de l'ONU conclou que "s'han de jutjar aquests fets"

    La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'Ecofin celebrada a Brussel·les (ACN)

    La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha defensat que la “conclusió” que es deriva del dictamen del Comitè de Drets Humans de l’ONU sobre la violació dels drets polítics de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per part de l’Estat és que “el que ha de fer és venir a Espanya per ser jutjat”. El comitè conclou que impedir a Puigdemont ser diputat basant-se en “presumptes delictes sobre la base de fets públics i pacífics, amb anterioritat a l’existència d’una condemna” és una decisió que no complia els requisits de “raonabilitat i objectivitat”.

    Calviño, en una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio, ha insistit que el dictamen del comitè “reafirma que el que ha de fer Puigdemont és venir a Espanya, ser jutjat i assumir la seva responsabilitat igual que va passar amb la resta de persones que van participar d’aquells actes”, ha insistit en una entrevista aquest divendres al matí a Catalunya Ràdio.

    Segons la vicepresidenta primera de l’executiu central, el que està dient el dictamen “és que hi ha d’haver una sentència”. “S’han de jutjar aquests fets i les conseqüències jurídiques que es derivin d’aquesta sentència vindran derivades de l’anàlisi dels actes i la responsabilitat del senyor Puigdemont”, ha dit Calviño, que també ha reivindicat que, a través de la “línia de diàleg, concòrdia i convivència”, la Catalunya del 2023 “no té res a veure amb la del 2017 o 2018”. “Ningú vol tornar a aquests moments tan turbulents”, ha assegurat.

    (Visited 15 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari