Els sindicats alerten que el Concurs de Mèrits deixa fora milers de docents amb anys d’antiguitat

USTEC i la CGT demanen a Educació el traspàs de places i un pacte d'estabilitat perquè cap interí es quedi sense feina

Una membre del sindicat USTEC en la protesta en contra de l'avançament l'inici del curs escolar (ACN)

Els sindicats USTEC-STEs i CGT s’han sumat a l’allau de crítiques contra el Concurs de Mèrits i han responsabilitzat el Departament d’Educació de la situació “d’incertesa i desinformació” en què es troben milers de docents. Segons l’informe que ha publicat USTEC, almenys 4.178 docents en actiu amb una antiguitat anterior a l’1 de gener de 2016 han quedat fora del procés en no obtenir plaça. A més, l’oferta inicial era de 1.536 places menys del que marquen les addicionals sisena i vuitena de la llei estatal.

USTEC ha fet arribar aquest informe a la secretària general de Funció Pública i ha exigit el traspàs de places des del concurs d’oposició cap al concurs de mèrits, així com iniciar la negociació d’un pacte d’estabilitat que garanteixi que cap interí perdi la seva feina, de manera que es minimitzin els impactes que el reial decret estatal ha generat. El sindicat també ha assegurat que continuarà lluitant perquè els processos d’estabilització siguin “més justos” i amb més places, i sobretot perquè tiri endavant el pacte d’estabilitat que, des del seu punt de vista, és l’eina essencial perquè tots els interins docents puguin conservar la feina.

Per la seva banda, la CGT ha destacat en un comunicat que “prop de 16.000 persones amb més de 3 anys d’experiència han quedat fora del Concurs de Mèrits”, fet que suposa “un 50% de les docents interines temporals en frau de llei (d’aquestes, unes 6.000 docents amb més de 6 anys en abús de temporalitat)”. A més, ha assenyalat que el procés “està ple de clares irregularitats” com errades als tribunals, on “en molts casos s’han deixat de comptar expedients acadèmics, titulacions i experiència laboral”; i errades en l’aplicatiu, on es “compta puntuació d’expedient en quasi totes les especialitats presentades, menys a la que et pertocaria entrar”.

La CGT també ha alertat que “hi ha funcionaris que han aconseguit places al mateix cos i no es podien presentar” i ha assenyalat que, “a tot plegat, s’hi suma la pressió pel procés de les oposicions d’estabilització (14.238 places) al qual aquestes companyes estan abocades per poder estabilitzar-se”. “El mateix problema es resol de dues maneres diferents, sent el Concurs de Mèrits una solució tan sols per al 50% de les afectades”, lamenta el sindicat, que afegeix que “a 45 dies de la convocatòria, no es coneix la llista definitiva de persones admeses i excloses”. “Demanem que Funció Pública i el Departament d’Educació traspassin places al Concurs de Mèrits i estabilitzar, com a mínim, als milers de persones amb més de 6 anys d’antiguitat”, conclou la CGT.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari