L’Ajuntament de Barcelona denuncia a la Fiscalia els càntics nazis a la manifestació de Desokupa

El consistori afirma que entre els autors hi ha un candidat de Vox a Rubí i "coneguts membres de grups neonazis"

  Els Mossos i alguns dels darrers manifestants convocats per Desokupa al tram final de la protesta a la Plaça Bonanova (ACN)
  Els Mossos i alguns dels darrers manifestants convocats per Desokupa al tram final de la protesta a la Plaça Bonanova (ACN)

  L’Ajuntament de Barcelona ha denunciat a la Fiscalia de Delictes d’Odi els càntics nazis i les salutacions de caràcter feixista que es van produir durant la manifestació de dijous passat davant l’edifici ocupat d’El Kubo, a la Bonanova, convocada per l’empresa Desokupa. Segons ha explicat en un fil a Twitter el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de Sants-Montjuïc, Marc Serra, s’ha pogut identificar “alguns dels autors” d’aquestes accions.

  Serra ha explicat que els identificats “són coneguts membres de grups neonazis, i un candidat de Vox” que concorre a la llista de Rubí. Segons el regidor, la col·laboració ciutadana i de periodistes ha permès que l’Oficina per a la No Discriminació pugui identificar “diversos autors” de crits de “Sieg Heil” i salutacions feixistes.

  La denúncia ha estat registrada aquest mateix dimarts, i Serra confia que la Fiscalia de Delictes d’Odi “investigui i arribi fins al final”. “A l’extrema dreta l’hem d’aturar des del carrer, però també des de les institucions. Mai més nazis sembrant odi i terror a la nostra ciutat“, conclou el fil el regidor. A la denúncia s’explica que també es van produir manifestacions “incitant a l’odi ideològic” contra persones que s’identifiquen de signe contrari, “així com contra la mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau“.

  (Visited 33 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari