Per què Enric Masip és el nou xèrif de Laporta?

Enric Masip i Joan Laporta

Un dels motius que va provocar la decisió de Mateu Alemany d’anunciar el seu pas enrere al FC Barcelona és la intolerància a la presència tòxica d’Enric Masip, assessor consentit del president Joan Laporta en matèria esportiva, inclòs el primer equip de futbol. Mateu Alemany no és l’únic que està fart d’un personatge antipàtic, envejós, malcarat i omnipresent que amb prou feines treballa o té una comesa concreta, més enllà d’actuar com una mena de policia dins del nucli dur del mateix president.

De fet, dedica la major part del temps a vigilar els altres en lloc d’atendre les funcions pròpies del seu càrrec, si és que en algun moment ha tingut un full de ruta diferent d’acompanyar el president com la seva ombra i impedir-li, sobretot, que faci amics nous que puguin apartar-lo del seu entorn com un dels preferits.

El mateix Jordi Cruyff, personatge més prudent i reservat, ha de suportar -potser per menys temps del que es pugui pensar- el marcatge d’algú com Enric Masip que, pel que es respira al club, va pujant de nivell i de capacitat d’influència sobre Laporta a mesura que van caient integrants de l’entorn presidencial, com ha passat amb Mateu Alemany.

Masip ha protagonitzat alguna baralla amb els jugadors del primer equip com a resultat d’aquest sentit equivocat de la protecció del president. Els ha faltat al respecte més d’una vegada, com ja va fer amb Ronald Koeman quan, sent entrenador, ell va criticar els seus resultats en públic. Després, sent semblants o pitjors els de Xavi, en canvi, no es va atrevir.

També s’ha vist embolicat en polèmiques relacionades amb proveïdors del club per ser prèviament accionista d’algun i, més recentment, per col·locar a dit un amiguet seu com a director docent de la Masia, fet que ha estat reprovat internament per saltar-se els processos de selecció establerts. El beneficiari d’aquest nomenament a caprici de l’assessor del president, David Aguilar, procedeix del món de l’handbol, ha exercit com a seleccionador d’Andorra d’aquesta disciplina i és reconegudament el director tècnic del Campus d’Enric Masip.

L’assessor del president, gairebé per a tot, té màniga ampla i autoritat, però sobretot autoritarisme per exercir com a xèrif al servei del caciquisme imperant al club. Ara, fins i tot, amb nous superpoders i més ascendència sobre Laporta amb la marxa d’Alemany.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari