CCOO denuncia el cessament de 30 agents rurals interins just abans de la campanya d’incendis

El sindicat alerta que la decisió provocarà una forta davallada d'efectius en moltes comarques

Helicòpter dels Agents Rurals

CCOO ha denunciat aquest dilluns que el Departament d’Interior de la Generalitat farà fora 30 agents rurals interins, seguint instruccions de la Direcció General de Funció Pública.

El sindicat destaca que la decisió s’adopta “en un marc de dèficit crònic de personal en el cos”, que xifra en menys de 500 efectius, i a les portes de la campanya d’incendis d’enguany, en la qual preveu un estiu “sense precedents” marcat per un “risc històric”.

CCOO alerta que el cessament dels interins tindrà un impacte immediat, ja que, segons assegura, obliga la plantilla afectada a gaudir de dies de vacances i personals durant el que resta del mes de maig, la qual cosa preveu que provocarà una forta davallada d’efectius a moltes comarques afectades.

La solució que proposa el sindicat, que acusa Interior de manca de previsió, és iniciar de seguida un procés de selecció per evitar una falta de cobertures.

La setmana passada, la Generalitat va anunciar l’avançament a l’1 de juny de la campanya d’incendis davant la sequera, amb la previsió de mantenir-la oberta fins al 30 de setembre.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari