Antifrau demana al Parlament poder investigar possibles irregularitats amb les llicències per edat

La Mesa de la cambra, per llei, pot frenar les indagacions si no les autoritza

Ple del Parlament

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha demanat al Parlament de Catalunya poder investigar una denúncia que ha rebut contra la cambra catalana per presumptes irregularitats amb les denominades llicències per edat dels seus treballadors i amb relació a processos de selecció de personal.

La llei que regula aquesta oficina no li permet investigar per pròpia iniciativa òrgans estatutaris com el Parlament sense que la mateixa institució li ho hagi demanat. Si rep la llum verda de la Mesa del Parlament, l’OAC podrà fer-ho i traslladar el fruit de la seva investigació a la Fiscalia, en cas de trobar irregularitats. Però si no rep l’autorització, les indagacions no continuaran.

Entre les presumptes irregularitats indicades en la petició de l’OAC al Parlament hi ha la concessió de privilegis al personal de la cambra, com les llicències per edat, que han permès des del 2008 als funcionaris cobrar sense treballar a partir dels 60 anys.

La revelació d’aquestes llicències per part del diari Ara van motivar un canvi de la normativa interna al Parlament per evitar que les persones amb llicència cobressin gairebé la totalitat del salari sense prestar cap servei.

(Visited 5 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari