Meritxell Serret presentarà un recurs a la sentència condemnatòria del TSJC

La consellera d'Acció Exterior critica la "persecució contra l'independentisme"

La consellera d'Acció Exterior del govern català, Meritxell Serret, en un acte a Brussel·les (ACN)

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, presentarà un recurs a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que la condemna a un any d’inhabilitació per l’organització de l’1 d’octubre de 2017, per un delicte de desobediència. En un comunicat des de la conselleria, Serret afirma que es continuarà defensant “fins on calgui”: “Seguirem confrontant l’Estat i el sistema judicial. També denunciant la persecució contra l’independentisme. Continuarem plantant cara a la repressió”, afegeix l’escrit de la consellera, que reitera el seu “convenciment” que l’1-O no va ser “cap delicte”, sinó una “expressió democràtica massiva”.

Serret assenyala també que “el conflicte continua”, i assegura que “no pararem fins a aconseguir una solució política i democràtica”. “Reivindicarem arreu la democràcia i la plena llibertat de totes les persones represaliades i exiliades”, manifesta la consellera, que insisteix que continuarà treballant per un projecte polític “legítim” com és assolir la república.

El TSJC ha condemnat Serret a un any d’inhabilitació i 12.000 euros de multa per un delicte de desobediència relacionat amb l’organització de l’1 d’octubre de 2017. La Fiscalia demanava justament un any d’inhabilitació i la multa que se li ha imposat per, entre altres actes, haver aprovat els pressupostos el març del 2017 que preveien partides pel referèndum, i haver signat el decret de convocatòria del mateix, tot i rebre els advertiments del Tribunal Constitucional.

(Visited 6 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari