Les hipoteques augmenten un 6,9% i registren el millor febrer des del 2011

En comparació amb el gener, es va registrar un descens del 6,2%

    Aparador de Don Piso (ACN)
    Aparador de Don Piso (ACN)

    La signatura d’hipoteques va augmentar al febrer un 6,9% a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any passat, fins a les 6.479, segons les dades provisionals de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta de la millor xifra en aquest mes des del 2011, quan se’n van constituir 8.044, mentre que, si es compara amb el gener, va retrocedir un 6,2%.

    Catalunya va ser la segona comunitat autònoma amb més hipoteques signades, només superada per Andalusia, i el tercer territori on més van créixer percentualment, per darrere del Principat d’Astúries i l’Aragó, que van registrar increments del 15,4% i el 9,6% respectivament. En el conjunt de l’Estat, la constitució d’hipoteques va caure un 2% anual, fins a les 35.900.

    Pel que fa al tipus d’interès mitjà de les hipoteques sobre habitatges, va ser del 2,86%; i el termini mitjà, de 24 anys. El 34,3% de les hipoteques sobre habitatges van ser variables i un 65,7%, a tipus fix. El tipus d’interès mitjà a l’inici és del 2,7% per a les hipoteques sobre habitatges a tipus variable, i del 2,96% per a les de tipus fix.

    La província de Lleida ha estat la que ha registrat un major creixement en les hipoteques constituïdes durant el febrer, amb un augment del 15,7% en comparació amb el mateix mes del 2022. En canvi, Tarragona és on es van subscriure menys hipoteques, amb un retrocés del 6,4%. A les comarques de Barcelona, es van signar un 8,6% més que el febrer de l’any passat; i a les de Girona, un 7,7% més.

    (Visited 5 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari