L’APE demana que es faci efectiu el seu document contra la pobresa energètica

L’entitat exigeix als grups del Parlament de Catalunya “que converteixin les paraules en fets”

La portaveu de l'APE, Maria Campuzano (ACN)
La portaveu de l'APE, Maria Campuzano (ACN)

L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) ha celebrat aquest dimecres que ERC, BComú, PSC, JxCat i la CUP hagin avalat el seu document de propostes contra la pobresa energètica. En un comunicat, l’entitat recorda que va presentar a tots els grups una sèrie d’iniciatives concretes fa uns dies en un context de crisi de preus de l’energia. Segons ha dit, Cs i PP no han respost el seu requeriment, mentre que Valents està d’acord només amb dues de les seves tres propostes.

L’APE demana als grups que han avalat el document que “converteixin les paraules en fets i s’arremanguin per abordar la pobresa energètica”, i ha demanat que es reforcin els Punts d’Assessorament Energètic com a estructura bàsica de ciutat, que es publiquin dades de pobresa energètica anualment i que es treballi per instal·lar comptadors socials a les llars que es troben en situació d’ocupació en precari. Valents no comparteix aquesta darrera proposta.

L’entitat assegura que farà la pressió necessària en cas que els grups que han avalat el document no compleixin els compromisos signats. “La pobresa energètica es combat des de tots els nivells de l’administració i amb aquestes propostes hem demostrat que també es pot fer molt des de l’àmbit local”, ha conclòs.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari