Conductors de VTC tradicionals protesten davant l’AMB contra la nova normativa

La Guàrdia Urbana multa alguns dels vehicles mobilitzats, que lamenten que la seva situació és insostenible

Protesta dels conductors VTC (ACN)
Protesta dels conductors VTC (ACN)

Els conductors de vehicles que fan servir llicències de lloguer amb conductor (VTC) han bloquejat el carrer d’entrada de la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) de la Zona Franca aquest dimarts per protestar contra la regulació del sector que els equipara a les plataformes digitals. Representants del col·lectiu s’han reunit amb representants de l’ens metropolità per trobar una solució a la situació “insostenible”. La Guàrdia Urbana ha multat alguns dels vehicles que bloquejaven l’entrada, fet que ha provocat la indignació dels mobilitzats.

Els conductors de VTC tradicionals han assegurat que la nova normativa, que va entrar en vigor l’1 de gener, els perjudica per les noves restriccions per obtenir llicències, i han criticat la “inoperància” del govern català i de l’AMB  i la lentitud administrativa per concedir llicències urbanes per operar als voltants de Barcelona. De moment, més de 400 vehicles s’han quedat sense la possibilitat d’operar a l’àrea metropolitana de la capital catalana, zona on hi ha el 90% de la feina, segons ha explicat el portaveu de l’Associació VTC-Gran Turisme de Catalunya, Romà Llort, en una atenció als mitjans.

Alhora, els mobilitzats han reclamat no ser multats mentre dura la tramitació, i tampoc per saltar-se l’obligatorietat de fer dies festius, una mesura que creuen que “no té sentit” que s’apliquen a un sector que treballa amb clients que reserven trajectes durant més d’un dia. D’altra banda, denuncien que estan obligats a pagar una taxa per emissió de llicència de 500 euros, que no es retorna en cas que no s’obtingui el permís.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari