El cap dels Mossos defensa com es va detenir Ponsatí i diu que faran el que dicti el jutge

L'exconsellera acusa els Mossos d'Esquadra de "covardia" per "amagar-se rere una ordre de detenció il·legal"

    Eduard Sallent (ACN)
    Eduard Sallent (ACN)

    El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha defensat com es va detenir l’eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, el 28 de març, quan va tornar a Catalunya cinc anys després de l’1-O i sense entregar-se a les autoritats. “La detenció es va produir, amb la informació que teníem, en el moment idoni”, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dilluns. Sallent ha dit que els “Mossos faran el que determini el jutge” si l’exconsellera no compareix aquest dilluns al Tribunal Suprem, on està citada. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha confirmat que no s’hi presentarà.

    Sallent ha assenyalat que els Mossos van detenir Ponsatí en el moment que van considerar “més oportú” i ha indicat que el jutge va determinar que la seva detenció era legal quan l’eurodiputada va demanar la figura de l’habeas corpus (una garantia que busca protegir els ciutadans de detencions i arrestos il·legals) en considerar que no ho era. Respecte a la seva defensa, ha declarat que faran allò que determini el jutge que, previsiblement, quan acabi la jornada, farà un escrit d’ordre de detenció.

    D’altra banda, Sallent assegura que “les aigües estan absolutament calmades” al cos de la policia catalana després del seu nomenament i que no ha patit “mai” ingerències polítiques. El cap dels Mossos ha assegurat que hi ha “absoluta normalitat” després del seu nomenament fa mig any per la destitució del seu predecessor, Josep Maria Estela, i de diversos retrets en el cos policial i crítiques al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. A més, ha alertat que la sequera excepcional a Catalunya i l’escalada de delictes amb arma blanca estan entre les seves “grans preocupacions” en matèria de seguretat, juntament amb l’increment de violències sexuals.

    Ponsatí respon

    Clara Ponsatí ha acusat els Mossos d’Esquadra de “covardia” per “amagar-se rere una ordre de detenció il·legal”. En una piulada de rèplica a les declaracions de Sallent, l’eurodiputada ha respost que s’estan “amagant rere una ordre detenció il·legal” i que això “no fa legal” l’actuació dels Mossos. Ponsatí ha afirmat que “lamentable l’espectacle que vau organitzar davant els periodistes, sense cap altra necessitat que mostrar a l’amo que sou obedients”.

     

    (Visited 26 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari