Influencers, streamers i youtubers d’Andorra pagaran el 24% per esdeveniments i patrocinis a Espanya

En els últims anys, molts streamers s'han mudat al país andorrà i han pagat menys impostos, com TheGrefg, Auronplay, El Rubius, Sara Biyín, Alexby, Aroyitt i Ampeter

L'streamer TheGrefg als Premis Esland
L'streamer TheGrefg als Premis Esland.

L’Agència Tributària aplicarà un tipus general del 24% a esportistes, artistes, influencers, streamers, youtubers, tiktokers, etc. que no resideixin a Espanya, però que realitzin patrocinis i esdeveniments al país. 

Així ho ha anunciat l’organisme estatal, que ha posat en coneixement dels contribuents, els assessors i els promotors d’esdeveniments i espectacles les pautes per complir amb les obligacions tributàries dels professionals no residents per “reduir la ligitiositat en aquest terreny”.

Els contribuents afectats hauran de declarar els espectacles que facin a Espanya amb l’Impost sobre la Renda de No Residents (IRNR). Si són residents d’altres estats de la Unió Europea i de l’Espai Econòmic Europeu, el tipus general aplicable serà del 19%.

En els últims anys, molts streamers s’han mudat a Andorra, que no forma part de la UE i de l’EEE, i, així, han pagat menys impostos. La llista és llarga, però alguns dels més rellevants són TheGrefg, Auronplay, El Rubius, Sara Biyín, Alexby, Aroyitt i Ampeter. Si volguessin fer esdeveniments o patrocinis a Espanya, haurien de pagar l’IRNR.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari