La Dreta de l’Ebre distribuirà l’aigua de forma intermitent en períodes de deu dies

La Comunitat de Regants adapta el reg a les condicions del canal i posposa l'inici de la campanya al 28 d'abril

El canal de la Dreta de l'Ebre, baixant buit al seu pas per la ciutat d'Amposta (ACN)

La Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre ha optat per distribuir de forma intermitent al llarg del temps l’aigua de reg disponible, la meitat de la dotació prevista habitualment, per poder iniciar la campanya de l’arròs. La Junta de Govern de l’entitat ha acordat aquest divendres posposar l’inici de la campanya al 28 d’abril. A partir d’aquella data, els regants disposaran de l’aigua que empren habitualment durant quinze dies.

Posteriorment, el canal es tancarà durant deu dies i es tornarà a obrir deu dies més, alternant els cicles fins que s’aixequin o s’endureixin les restriccions per la sequera. Segons la Comunitat, es tracta de l’única forma, ateses les característiques del canal i la xarxa, per aprofitar la meitat de la dotació.

Els regants s’enfronten a una situació “nova” i “inèdita” que els obligarà no només a modificar les habituals formes de gestió de l’aigua sinó també el conreu de l’arròs al delta de l’Ebre per poder salvar la campanya.

En un any sense restriccions, la Comunitat de la Dreta disposava de 240 hectòmetres cúbics per a la campanya. L’escenari de sequera ha portat la Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) a reduir a la meitat, a 250 hectòmetres cúbics la dotació per a les dues comunitats del Delta.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari