La Generalitat reclama al govern espanyol “mesures fiscals” per afrontar la sequera

La consellera d'Acció Climàtica afirma que "no n'hi ha prou amb flexibilitzar la PAC"

Teresa Jordà

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha reclamat aquest dijous al govern espanyol “mesures fiscals” per afrontar la sequera i ha insistit que cal un nou decret espanyol que inclogui Catalunya. “Evidentment que no n’hi ha prou amb flexibilitzar la PAC (política agrària comuna)”, ha replicat Jordà al ministre d’agricultura Luis Planas, que demanarà a la Comissió Europea “mesures de flexibilització o de caràcter excepcional” en l’aplicació de les normes de la política agrària comuna, tal com va anunciar dimecres.

Al ple del Parlament, Jordà ha avisat que els models meteorològics no indiquen “gaires bones notícies i que els boscos catalans estan “molt secs” i “estressats”.”Preveiem una campanya molt complexa”, ha avançat en el ple del Parlament abans de presentar la campanya per alt risc d’incendis el pròxim dimarts. Jordà ha defensat que la gestió forestal és “l’única medicina” per prevenir els focs i afrontar “futures sequeres o per seguir amb aquesta”.

Queixes de retards
La consellera d’Acció Climàtica ha lamentat la lentitud del govern de Pedro Sánchez a l’hora d’implementar el decret de prevenció d’incendis adoptat l’estiu passat i on s’establia que les comunitats autònomes haurien de “redactar plans anuals de prevenció d’incendis amb els criteris que establís el ministeri”. “Han passat 9 mesos des de l’agost i encara estem esperant aquests criteris”, s’ha queixat. Segons Jordà, tant Catalunya com el País Valencià tiraran pel dret i aprovaran el mes que ve els seus plans. “Estaria bé que tots suméssim”, ha recriminat a l’executiu espanyol.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari