Mor Pep Martí, lluitador infatigable en defensa de la salut pública

Va ser un dels impulsors de Marea Blanca de Catalunya i de la mobilització contra les retallades sanitàries dels governs d’Artur Mas

Josep Martí Valls, metge i activista per la salut pública

Josep Martí Valls (Pep Martí), metge i activista infatigable en la lluita en defensa de la salut pública, va morir aquest dilluns víctima d’un càncer. Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona, es va doctorar el 1986 a la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va especialitzar en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i va ser director mèdic de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Va contribuir a dissenyar el Departament de Salut de la Generalitat recuperada però aviat va discrepar de la forma com la gestionaven els diferents consellers representants de la dreta nacionalista. Va ser un dels impulsors de la Marea Blanca de Catalunya, plataforma d’entitats i activistes partidaris d’un servei de salut universal i gratuït, que va tenir un protagonisme destacat en la denúncia de les retallades al sector sanitari aplicades pel govern d’Artur Mas.

També formava part d’entitats com el Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS) i de col·lectius de defensa del medi ambient, com Aire Net o la plataforma contra la incineradora de Montcada i Reixach. Ha col·laborat amb l’administració municipal d’Ada Colau i ha estat referent de generacions d’activistes per la salut pública. A EL TRIANGLE va escriure una vintena d’articles d’opinió a la secció d’Angles, el primer dels quals definia perfectament el seu ideari: “Salut i revolució”.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Mor Pep Martí, lluitador infatigable en defensa de la salut pública”

Feu un comentari