Aval del TC a la retirada de subvencions a les escoles que segreguen per sexe

La resolució també desestima el recurs de Vox contra la perspectiva de gènere i les llengües cooficials

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs que va presentar Vox contra la Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica d’Educació (LOMLOE), de manera que n’ha avalat el contingut relatiu a la retirada de subvencions a les escoles que segreguen per sexe, l’exclusió de l’assignatura de religió del currículum escolar, la presència de les llengües cooficials en l’ensenyament i la perspectiva de gènere.

La resolució sobre la denominada Llei Celaá, el contingut principal de la qual ja s’havia avançat fa quatre setmanes, s’ha adoptat amb l’oposició del sector conservador del Constitucional, actualment minoritari.

El TC conclou que no tots els models educatius tenen dret a percebre una prestació pública i que la decisió de negar-se-la als centres que segreguen per sexe no és arbitrària, sinó que està “inspirada en valors constitucionals”.

Sobre les llengües, el tribunal considera que aquesta llei educativa no xoca amb l’article de la Constitució que garanteix l’ús del castellà i la cooficialitat de llengües com el català.

En particular, nega que de la Constitució es derivi necessàriament la fixació per part de l’Estat d’un percentatge obligatori d’ús del castellà. En aquest sentit, això sí, estableix que ha d’existir un “patró d’equilibri o igualtat” entre llengües.

(Visited 12 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari