Un advocat demana repetir les eleccions generals d’Andorra

El lletrat Emili Campos ha posat en dubte la guarda i custòdia del vot judicial

L'advocat Emili Campos entrant al jutjat
L'advocat Emili Campos entrant al jutjat.

L’advocat Emili Campos ha fet tramitar una demanda al jutjat seguint el procediment urgent i preferent per impugnar les eleccions generals del diumenge 2 d’abril. El lletrat ha afirmat que té “dubtes raonables sobre la inviolabilitat del meu vot” i qüestiona el procés de guarda i custòdia del sufragi en seu judicial.

Considera que caldria repetir els comicis o, com a mínim, la votació de les 9.010 persones que van dipositar el seu vot al jutjat: “Ho faig per una qüestió de dignitat professional i de dignitat democràtica”. “Hi ha gent, personalitats polítiques, candidats, que esperaven uns resultats i n’han sortit uns altres. Abans de les eleccions he sentit una gran quantitat de queixes per l’actuació de Demòcrates. M’ha sorprès molt el resultat electoral“, ha indicat.

Protocols de guàrdia i custodia

Campos ha volgut deixar clar que “no és una crítica ni cap atac cap a ningú”. “És qüestió de saber si els protocols de guarda i custòdia s’han respectat i han estat escrupolosos. I em temo que no ho han estat”, ha expressat.

En la demanda afirma que quan va exercir el seu dret de vot al jutjat, el dia 29 de març, no va constatar que hi hagués presència de cap jutge i que “no hi ha cap prova que demostri sense cap mena de dubte que, durant els dies i les nits en què el meu vot es va trobar dipositat a la Seu de la Justícia, els jutges encarregats de la guarda i custòdia hagin garantit de forma efectiva la inviolabilitat de l’elecció electoral a la qual jo vaig donar el meu suport”. “Entenc que la cadena de custòdia del meu vot ha estat trencada, atès la manca de les degudes garanties de guarda i custòdia per part d’aquells (els jutges) que tenien l’obligació legal de vetllar per tal que el meu vot restés inviolable fins al dia 2 d’abril”, ha afegit.

Vulneració del dret de sufragi

Amb tots aquests arguments impugna els resultats electorals “per vulneració del dret fonamental al meu dret de sufragi”. “No s’ha assegurat la lliure expressió de la part del poble andorrà que vàrem exercir el nostre dret de sufragi a la Seu de la Justícia”, ha explicat. “Hi ha dubtes raonables que els resultats electorals reflecteixin la lliure opinió d’una part del poble andorrà que va dipositar el seu vot” al jutjat, ha assenyalat.

“Hem de començar a despertar. Aquest país ha de despertar i hem d’agafar el destí del nostre país amb les nostres mans”, ha afirmat. Campos ha aclarit que “no dic que hagi passat i que no hagi sigut correcte, però hi ha dubtes raonables i, per tant, les eleccions s’han de repetir”. “Si tornem a votar els del vot judicial, els resultats han de sortir idèntics. Si hi ha alguna cosa estranya els resultats canviaran”, ha apuntat.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari