Demanen 42 anys de presó a un voluntari d’un centre de Vic per abusar de set menors

La fiscalia també li atribueix un delicte d'exhibicionisme perquè els fets van passar mentre impartia classe

Audiència Provincial de Barcelona
Audiència Provincial de Barcelona

La fiscalia demana 42 anys de presó a un voluntari d’un centre de culte de Vic per haver abusat presumptament de set menors d’entre cinc i nou anys mentre impartia classe. El ministeri fiscal considera que els fets són constitutius de set delictes d’abús sexual a menors i també un altre d’exhibicionisme, i demana que es prohibeixi a l’acusat apropar-se a 500 metres dels menors, comunicar-s’hi per qualsevol mitjà i la inhabilitació especial per exercir qualsevol ofici que comporti el contacte regular i directe amb menors.

Segons l’escrit de fiscalia al qual ha tingut accés l’ACN, en tres ocasions diferents durant l’abril del 2016 es relata com l’acusat, guiat per un “ànim libidinós” i aprofitant que els alumnes s’acostaven a ell per resoldre dubtes durant la classe, hi buscava el contacte físic. El mode d’operar era similar en tots els casos. “S’asseia els infants a sobre les cames i els premia amb força contra el seu propi cos”. També els feia petons al coll, els abraçava i forçava “tocaments innecessaris” de caràcter sexual per sobre la roba. A vegades, l’acusat també es tocava davant els menors.

La fiscalia considera que per cadascun dels set delictes d’abusos sexuals se li imposi la pena màxima que estipula el Codi Penal, sis anys de presó per cada menor, 42 en total. Pel delicte d’exhibicionisme es demanen nou mesos de presó, i la fiscalia també vol que l’acusat assumeixi les costes processals. En concepte de responsabilitat civil, se li demana una indemnització de 10.000 euros per danys morals a cada víctima. Els fets es jutjaran dimarts a l’Audiència Provincial de Barcelona.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari