El govern espanyol respon a Aragonès que amb Sánchez “no hi haurà referèndum”

María Jesús Montero argumenta que la proposta "està en contra de la Constitució" i creu que pretén "distreure"

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha respost el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que mentre governi el socialista Pedro Sánchez “no hi haurà referèndum d’autodeterminació a Catalunya”. En una atenció als mitjans aquest dimecres, Montero ha dit que el govern català “sap perfectament” que l’executiu espanyol no ho acceptarà perquè la proposta “està en contra de la Constitució”.

María Jesús Montero ha fet aquestes declaracions després que aquest dimarts Pere Aragonès anunciés el full de ruta del seu “acord de claredat”, que va anunciar fa sis mesos, i que hauria de concloure amb una proposta que el govern català portaria al govern central i que hauria de concretar-se amb una fórmula de referèndum sobre la independència que Catalunya.

La ministra Montero ha afirmat que “no té cap mena de base i, per tant, sempre hem dit que qualsevol mesura, acord o qüestió que es plantegi des del govern de Catalunya ha de seguir fidelment els elements constitucionals”.

Segons la titular d’Hisenda i número dos del PSOE, la “política està per donar solucions útils a la gent i no per estar en qüestions que es coneix perfectament que estan fora de la legalitat i que pretenen distreure l’atenció d’allò a què ens hem de dedicar”.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari