Elena compareixerà al Parlament pels abusos denunciats per cinc mosses

El conseller i dos alts càrrecs d'Interior abordaran les acusacions contra un metge del cos policial aquest dimecres

El conseller Joan Ignasi Elena

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, compareixerà aquest dimecres a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya per respondre sobre els abusos sexuals que han atribuït cinc agents dels Mossos d’Esquadra a un metge interí contractat pel cos policial. A banda d’Elena, també hi intervindran el director general dels Mossos, Pere Ferrer, i la secretària general del Departament d’Interior, Tamara García.

El metge, acusat de tocaments per les agents, va ser condemnat el passat mes de desembre pel Jutjat Penal número 4 de Barcelona a dos anys de presó i inhabilitació, i a passar dos anys en llibertat vigilada, arran d’una de les denúncies. Segons difon Europa Press citant fonts properes als fets, no va entrar a la presó arran de la condemna perquè no tenia antecedents i està en espera de judici per les altres quatre denúncies.

La primera, sobre fets que van tenir lloc el setembre del 2019, va arribar el febrer del 2020, i Interior va obrir llavors un expedient disciplinari al facultatiu. El degoteig de denúncies va continuar el 2022, amb noves detencions i expedients disciplinaris.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari