Un centenar d’agricultors del cereal de secà exigeix ajudes per sobreviure a la sequera

La concentració va provocar algunes retencions en una jornada de gran afluència de trànsit a les carreteres per l'operació sortida de Setmana Santa

Els agricultors van ocupar durant una hora i mitja la rotonda de l'A-2 i després van dur a terme una marxa lenta fins a Tarroja (X.S., Diari Segre)
Els agricultors van ocupar durant una hora i mitja la rotonda de l'A-2 i després van dur a terme una marxa lenta fins a Tarroja (X.S., Diari Segre).

Un centenar d’agricultors es van concentrar en una tractorada a Cervera per a protestar per la falta d’ajudes per a afrontar les dificultats per la sequera als cultius extensius de cereal de secà el dijous 6 d’abril. “És un cúmul de despropòsits amb la Conselleria que ens porta a iniciar una tanda de mobilitzacions”, va expressar el responsable de cultius herbacis, Santi Caudevilla, en declaracions a Diari Segre.

El sector va quedar tocat l’any passat per la sequera. “Ja no podem més. Com altres sectors, demanem ajudes d’entre 100 i 200 euros per hectàrea, tramitem la documentació i no s’han molestat ni a contestar”, ha explicat.

Sota el lema “Fets i no paraules” i amb la fotografia del secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, els manifestants van recordar que “la del 2022 ha estat la pitjor collita en 50 anys”. Els agricultors, bàsicament del pla de Lleida, l’Anoia i el Solsonès, van celebrar al migdia una assemblea al pavelló polivalent de la capital de la Segarra. La concentració va provocar algunes retencions en una jornada de gran afluència de trànsit a les carreteres per l’operació sortida de Setmana Santa.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari