Un redactor d’Informatius de TV3 fa campanya per la CUP a Sant Pere de Ribes

Jordi Eroles, que va fitxar per la televisió pública ara fa 30 anys, escriu missatges a Twitter criticant l’ajuntament socialista i donant suport a la seva dona, que encapçala la llista cupaire

Tuits de Jordi Eroles donant suport a la candidatura de la CUP a Sant Pere de Ribes i criticant l'estat de conservació de la porta de l'ajuntament

Jordi Eroles i Asènsio infringeix el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de forma flagrant. Va entrar a treballar a TV3 l’any 1993 com a guionista del programa Tothom per Tothom i actualment és redactor dels serveis informatius al canal 324. Els professionals dels serveis d’informatius de TV3 tenen prohibit fer declaracions públiques que afectin la seva imatge i imparcialitat. De moment, aquesta norma no ha impedit que Eroles pugi missatges a Twitter amb opinions sobre política catalana. A les eleccions municipals del proper 28 de maig aposta per la CUP i ho ha demostrat amb les piulades que va fer el passat dia 18 donant suport a la candidatura a l’alcaldia de Sant Pere Ribes, encapçalada per Esther Rodríguez, la seva dona.

Actualment, la CUP té cinc regidors a Sant Pere de Ribes, on governa el PSC amb majoria absoluta. Esther Rodríguez ja va encapçalar la candidatura de la CUP Construïm en les eleccions municipals d’ara fa quatre anys. És el primer grup de l’oposició. El PSC té 12 regidors, ERC, 2, Ciutadans, 1, i Fem poble, 1. Eroles puja sovint missatges a Twitter criticant la gestió del govern municipal socialista. El 18 de març va ser més clar en la seva opció política. “L’Esther @esroma75, alcaldable de Construïm per segona vegada tanca el seu discurs a la presentació, a la plaça de la Vila de Ribes, de la candidatura de @UM9CUPConstruïm per a les eleccions municipals del 28M a Sant Pere de Ribes per trencar amb el govern gestoria i continuista. #Atrevim-nos”, va escriure en un tuit il·lustrat amb un video de 45 segons de la intervenció de la seva dona. Va pujar aquest tuit dos cops.

En va fer un altre, el mateix dia, amb una imatge de la porta d’accés a l’ajuntament i amb aquest text: “Vergonya de com el govern de Sant Pere de Ribes té la porta entrada del consistori, a la plaça de la Vila de Ribes. Hi deuen venir poc!”. A la fotografia no es veu gaire però cal entendre que Eroles considera que la porta no està prou ben conservada.

Que Jordi Eroles combrega amb idees independentistes està fora de tot dubte. Ho demostrava amb les seves cròniques a TV3, quan va ser redactor de política catalana entre els anys 2006 i 2012. També quan es va fer un selfie fent footing amb un casquet amb la bandera estelada o quan va passar a ser cap de l’Oficina de Comunicació del Departament d’Exterior i Govern Obert, a les ordres de la consellera Victòria Alsina. Va deixar el càrrec quan JxCat va abandonar el govern de la Generalitat i va tornar a TV3 per incorporar-se a la redacció d’informatius del 324.

Les simpaties i posicionament ideològic d’Eroles queden clars a Twitter. El dia que l’ex-consellera de Cultura Clara Ponsatí va tornar a Catalunya després d’estar cinc anys i cinc mesos fugida a l’estranger, el redactor de TV3 va penjar dues fotos que li havia fet en la seva etapa de responsable de Comunicació del Departament de Alsina. “La consellera Clara Ponsatí ha tornat a la Catalunya del sud després de cinc anys d’exili a Escòcia i Bèlgica (…). He coincidit amb ella a Edimburg i a Catalunya nord on vaig fer les fotos”, va escriure. Es va enfadar molt perquè a la final de la Kings League no es fes servir gairebé gens el català: “Veure Piqué, president de la Kings League, dirigint-se en castellà als 92 mil espectadors del Camp Nou, amb la presència de Pere Aragonès i Joan Laporta fot molt de mal”.

El director de TV3, Sigfrid Gras, diu que el Llibre d’Estil de la CCMA no afecta els professionals de la comunicació que treballen en aquesta televisió contractats per empreses privades. No és el cas de Jordi Eroles, que fa trenta anys que cobra de la televisió pública, llevat de l’any d’excedència que va cobrar del govern de la Generalitat. I el Llibre d’Estil no diu res que es puguin fer excepcions si la candidatura del partit a la qual dona suport públicament un professional de la CCMA és encapçalada per la seva dona.

(Visited 1.111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari