El govern d’Espanya lamenta la manca d’acord sobre el Quart Cinturó, però confia a executar l’obra

La ministra Raquel Sánchez defensa que és "necessària" després d'exhaurir sense entesa el termini obert per negociar amb la Generalitat

La ministra Raquel Sánchez i el conseller Juli Fernàndez

Foto: ACN, Miquel Vera

El govern d’Espanya ha comunicat aquest dilluns que lamenta no haver tancat encara amb la Generalitat un acord sobre la connexió del Quart Cinturó entre Terrassa i Sabadell, després d’haver exhaurit aquest 31 de març el termini que s’havia marcat per negociar-lo, un cop es van aprovar els pressupostos catalans.

El finançament i la presència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en la comissió de seguiment del conveni són dos punts principals que han frustrat fins ara l’acord, sobre el qual ha manifestat confiança la ministra Raquel Sánchez, en presència del conseller de Territori, Juli Fernàndez.

La ministra Sánchez ha dit que confia que l’obra, que considera “necessària”, finalment s’executarà, i ha recordat en aquest sentit que van assolir una entesa sobre la transferència de fons a la Generalitat i amb els municipis afectats per la infraestructura.

La titular de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, així mateix, ha expressat la seva esperança que finalment es materialitzi alguna de les propostes de conveni que, segons ha explicat, estan intercanviant el govern central i la Generalitat.

El PSC va condicionar a l’obra del Quart Cinturó -l’autovia B-40- el seu suport a l’aprovació dels comptes presentats pel govern de Pere Aragonès, segellat l’1 de febrer.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari