Yolanda Díaz formalitza la seva candidatura a les pròximes eleccions generals

Podem no acompanya la vicepresidenta segona en l'acte al qual han anat En Comú Podem, Más País i Esquerra Unida

Yolanda Díaz, vicepresidenta segona, ministra de Treball i candidata a la presidència de Sumar (ACN)
Yolanda Díaz, vicepresidenta segona, ministra de Treball i candidata a la presidència de Sumar (ACN).

La vicepresidenta segona del Govern central, Yolanda Díaz, ha donat el tret de sortida a la seva candidatura electoral en un acte aquest diumenge a Madrid, on no hi ha estat Podem. “Vull ser la primera presidenta d’Espanya”, ha afirmat Díaz entre crits dels assistents.

Ha defensat que és el moment de les dones, que volen “ser les protagonistes de la història”. Díaz ha formalitzat que serà candidata a les eleccions generales de finals d’any, acompanyada de dirigents d’altres formacions situades a l’esquerra del PSOE com Ada Colau (En Comú Podem), Íñigo Errejón (Más País) i Alberto Garzón (Esquerra Unida). Díaz ha admès que “queda molta gent per sumar”: “Els sumarem a tots ells”.

Com a condició per assistir a l’acte, la formació lila, liderada per Ione Belarra, reclamava tancar un acord amb Sumar perquè les llistes a les eleccions generals de finals d’any es decideixin en unes primàries obertes a tota la ciutadania. Díaz ha fet una crida a “dialogar”. “El que no pensa com nosaltres, dialoguem més per arribar a punts de trobada”, ha demanat. La vicepresidenta ha assegurat que vol fer “política amb majúscules” i això va “d’acordar”.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari