El RACC posa en marxa el primer Punt Bici “d’autoreparació” del Maresme

L'espai gratuït per reparar bicicletes se suma als 14 que ja s'han instal·lat en diverses estacions i municipis

Un persona repara la seva bicicleta

Foto: RACC

El RACC i l’Ajuntament de Mataró han ubicat el primer Punt Bici al municipi, situat concretament a l’Espai Firal, entorn l’Avinguda del Corregiment amb cantonada La Geganta, una zona molt cèntrica i transitada d’aquesta localitat. La instal·lació d’aquest Punt Bici s’emmarca en el conveni de col·laboració signat per l’Ajuntament i el RACC per desenvolupar projectes de mobilitat segura i sostenible, un objectiu compartit per totes dues institucions i enfocat a la millora de la qualitat de vida de les persones.

La finalitat d’aquest punt és promoure l’ús de la bicicleta en l’àmbit urbà, així com facilitar la intermodalitat a aquelles persones que combinen l’ús de la bici amb altres modes de transport, com el tren. En aquest sentit, Mataró és un emplaçament clau tenint en compte aspectes com l’elevat nombre de població que hi viu al municipi.

Els Punts Bici del RACC són espais d’accés lliure i gratuït, equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta, com ara inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes. S’ubiquen en punts estratègics de les ciutats on hi ha un alt volum de trànsit de vianants, bicicletes i altres mitjans de transport públic, i tenen l’objectiu de fomentar la intermodalitat facilitant la mobilitat ciclista.

El nou Punt Bici de Mataró se suma als 14 que el RACC ja ha instal·lat a diverses estacions de Ferrocarrils de la Generalitat i a municipis com Sant Cugat, Esplugues de Llobregat, Rubí, Badalona i Barcelona. La previsió és continuar ampliant aquesta xarxa i ubicar nous punts.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari