Serret diu al TSJC que va obeir el “mandat” del Parlament sobre l’1-O

El judici a l'exconsellera per desobediència greu ha quedat vist per a sentència

  La consellera Meritxell Serret, abans de ser jutjada al TSJC (ACN, Jordi Borràs)

  La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha defensat aquest dimecres davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que no va cometre cap delicte per organitzar el referèndum de l’1-O. En el seu judici per desobediència al Tribunal Constitucional (TC), la també exconsellera d’Agricultura ha declarat que va obeir “el mandat democràtic” del Parlament sobre l’1-O davant dels requeriments del TC.

  Durant la declaració, Serret s’ha limitat a respondre una pregunta del seu advocat, Iñigo Iruin, i ha mantingut la convicció que el dret a l’autodeterminació de Catalunya és un dret polític i que el projecte independentista és “legítim”. A més, ha defensat que l’1-O “no va ser delicte” perquè “votar no és delicte”.

  La consellera ha sostingut que a Catalunya hi ha un “conflicte polític d’arrels democràtiques” que va viure una “escalada” arran de la sentència del TC contra l’Estatut del 2010, i ha assegurat que el conflicte “només es pot resoldre amb una negociació democràtica i política”.

  El judici ha quedat vist per a sentència, i ara el TSJC ha de decidir si aplica a Serret alguna condemna. La Fiscalia demana per a la consellera un any d’inhabilitació i 12.000 euros de multa per un delicte de desobediència greu.

  (Visited 64 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari