Serret compareix al TSJC per desobediència: “La solució no serà mai als jutjats”

La consellera ha assistit al judici per l'organització de l'1-O acompanyada dels membres del govern català

  La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, abans d'entrar al TSJC (ACN, Pere Francesch)

  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutja aquest dimecres la consellera d’Acció Exterior i exconsellera d’Agricultura, Meritxell Serret (ERC), per la seva implicació en l’organització del referèndum de l’1-O. La Fiscalia li demana un any d’inhabilitació i 12.000 euros de multa per desobediència greu per, entre altres actes, haver aprovat el pressupost el març del 2017 que preveia partides pel referèndum i també haver signat el decret de convocatòria del referèndum tot i rebre els advertiments del Tribunal Constitucional.

  En arribar a l’entrada del TSJC, Serret ha defensat el seu paper al govern que va organitzar l’1-O i ha manifestat que té el “ferm convenciment” que s’està davant d’un conflicte polític i que “la solució no serà mai als jutjats”, sinó que “serà sempre política i a través de la política, la negociació i solucions democràtiques”. La consellera ha afirmat que compareix davant el jutge “amb el màxim de serenitat” i “la consciència molt tranquil·la”, i s’ha mostrat convençuda que organitzar l’1-O no té cap conseqüència penal: “Respondre i actuar per donar resposta a un mandat democràtic, i organitzar un referèndum no és cap delicte; al contrari”, ha conclòs.

  El govern de la Generalitat ha acompanyat Serret al judici amb una delegació que ha encapçalat el president Pere Aragonès. Tots els consellers de l’executiu català també han estat presents a la comitiva per donar així “suport” a Serret, juntament amb membres de Junts, la CUP, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). El judici, que també compta amb l’Advocacia de l’Estat com a acusació particular i Vox com a acusació popular, està previst que duri només un dia i sense la declaració de cap testimoni. Els magistrats del judici seran Fernando Lacaba, Francisco Segura i Marta Pesqueira.

  (Visited 26 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari