Metsola remet la petició de Ponsatí a un comitè presidit per un eurodiputat de Cs

La representant de Junts critica com un gest burocràtic el fet de derivar la qüestió sobre la detenció a Afers Jurídics

Clara Ponsatí

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha derivat la petició de protecció de la immunitat formulada per l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí, detinguda en el seu retorn a Catalunya i posada en llibertat aquest dimarts, al comitè d’Afers Jurídics, que presideix l’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez.

Ponsatí ha lamentat que Metsola, segons ella, “passi el cas burocràticament” davant una detenció que considera “il·legal”. “És una política de la presidència o és una actitud que reserva només als catalans?“, ha preguntat l’eurodiputada de Junts a la presidenta de l’Eurocambra.

A més, Ponsatí ha retret a Metsola que ha estat “incapaç de reaccionar” davant la petició que li va adreçar per “defensar la immunitat”. “És una situació molt lamentable que deixa el Parlament Europeu en molt mal lloc”, ha considerat l’exconsellera d’Ensenyament de la Generalitat.

A banda de Ponsatí, han intervingut en la mateixa sessió de l’Eurocambra altres polítics catalans, com la representant del PP i exministra Dolors Montserrat, la qual ha defensat que a Brussel·les es defensa la democràcia i ha criticat de Ponsatí que “pensen que són al Parlament de Catalunya on fan els que els dona la gana”.

Per la seva part, el representant de Cs Jordi Cañas s’ha alineat amb la decisió de Metsola sobre la petició de Ponsatí i ha rebutjat el que ha etiquetat d'”espectacle polític”. En canvi, la diputada d’ERC Diana Riba ha fet costat Ponsatí demanant a Metsola que exigeixi a la justícia espanyola que “acati d’una vegada la legalitat europea”.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari