La CE parla de “disposicions que permeten la detenció” d’eurodiputats com Ponsatí

El comissari de Justícia diu que els serveis interns "verificaran" quina és la situació "exacta" de Ponsatí

El comissari de Justícia de la Comissió Europea, Didier Reynders

El comissari de Justícia de la Comissió Europea, Didier Reynders, ha assegurat que hi ha “disposicions que permeten la detenció” d’una eurodiputada com Clara Ponsatí. Tot i afirmar que encara no té tota la informació sobre la situació de Ponsatí, Reynders ha apuntat que “segueix” la situació de l’eurodiputada després de la seva detenció i posterior posada en llibertat en el retorn a Catalunya després de cinc anys d’exili.

L’eurocomissari ha afirmat que les autoritats espanyoles no els han traslladat informació sobre la situació de l’exconsellera i que va saber la notícia després de comparèixer en el comitè de l’Eurocambra sobre Pegasus dimarts al vespre. Per aquest motiu, ha dit que els serveis interns “verificaran” quina és la situació “exacta” de Ponsatí.

L’eurodiputada Ponsatí ha retret aquest dimecres la presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, que sigui “incapaç de reaccionar” davant la seva detenció. “Metsola va ser informada immediatament de la detenció i vam demanar que actués per defensar la immunitat. Ara per ara no ho ha fet. És una situació molt lamentable que deixa el Parlament Europeu en molt mal lloc”, ha afirmat Ponsatí a l’arribada a la cambra comunitària per assistir al ple.

(Visited 91 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari