Campuzano diu que Ponsatí “té molt dolor des de fa molt temps i l’hem de respectar”

El conseller diu que estan "al costat" de l'eurodiputada i demana no "entrar en baralles" entre els processats per l'1-O

    Carles Campuzano (ACN)
    Carles Campuzano (ACN)

    El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha evitat entrar en polèmiques amb l’eurodiputada Clara Ponsatí, que en el seu retorn a Catalunya va afirmar que el Govern de la Generalitat, presidit pel republicà Pere Aragonès, és “una eina de l’ocupació espanyola”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Campuzano ha dit que Ponsatí “té molt dolor des de fa molt temps i l’hem de respectar”, afegint que “el seu dolor i patiment és el de totes les persones perseguides per la justícia espanyola de manera molt injusta en els darrers cinc anys”.

    Campuzano sosté que tant el cas de l’eurodiputada per Junts com el de la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, que aquest dimecres és jutjada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobediència en l’1-O, “posen de manifest que les conseqüències de l’opció penal de l’Estat per afrontar el conflicte amb Catalunya encara s’arrosseguen”, tot i que s’estigui “desbrossant el camí de la repressió”, ha explicat. Així mateix, Campuzano ha assenyalat que cal esperar el plantejament del Parlament Europeu, on Ponsatí n’és membre i té immunitat europarlamentària, i ha asseverat que l’ordre de detenció que es va dictar és “irregular”.

    Clara Ponsatí va tornar aquest dimarts a Catalunya i va ser detinguda poc després de trepitjar Barcelona. L’exconsellera i eurodiputada va ser posada en llibertat després de declarar al Jutjat d’Instrucció 4 de Barcelona, en funcions de guàrdia, i que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, l’hagi citada pel 24 d’abril.

    (Visited 80 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari