Quin és el més insòlit dels retrets a Marta Rovira?

Marta Rovira, intervenint en un acte d'ERC

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha rebut una allau de crítiques i retrets dels seus correligionaris independentistes per haver manifestat aquest cap de setmana, en una entrevista al programa El Suplement (Catalunya Ràdio), que l’1-O “no va tenir prou legitimitat interna” i que el govern de Carles Puigdemont “no va saber connectar una gran població de Catalunya al referèndum”.

“Negar la realitat no ajuda a la victòria final. La realitat cal mirar-la a la cara per fer un diagnòstic rigorós i valent que permeti encarar un nou embat amb garanties d’èxit”, ha manifestat a Twitter després.

L’expresident de l’ACN Elisenda Paluzie i el secretari general de Junts i exconseller, Jordi Turull, han estat dues de les figures més conegudes de l’independentisme que han replicat la dirigent republicana, però més destacat encara ha estat el comentari d’una figura menys coneguda: el jurista i diputat de Junts al Congrés Josep Pagès.

El cas de Pagès és particular, i particularment insòlit, perquè va ser un dels membres de la sindicatura electoral de l’1-O, dissolta dies abans d’aquella votació davant l’amenaça de multa del Tribunal Constitucional.

Aquesta sindicatura no només havia d’assumir funcions d’autoritat electoral -supervisar la votació, com la Junta Electoral-, sinó que també era imprescindible, segons el pla independentista reflectit a les lleis de desconnexió, ja que era l’encarregada de proclamar oficialment els resultats en el termini de dos dies després de la votació, perquè, en cas d’una victòria del , s’activés la llei de transitorietat.

No obstant això, Pagès ha manifestat a Twitter: “El referèndum de l’1 d’octubre de 2017 va ser legal, legítim i vinculant. Els síndics de l’1-O en vam ser l’òrgan electoral i pel simple fet de formar-ne part ens vam jugar anys de presó. La Marta Rovira o menteix o no és la que vam conèixer aquells dies”.

(Visited 359 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari