El PSOE proposa Ferran Bel per presidir la comissió sobre l’Operació Catalunya

La comissió es constitueix aquest dimarts a les 13.30 hores

    El PSOE ha proposat que el portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, sigui el president de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat fonts parlamentàries. Es tracta de la tercera comissió en cinc anys dedicada a aquesta trama parapolicial, presumptament ordida pel Ministeri de l’Interior durant l’etapa de Jorge Fernández Díaz per desacreditar l’independentisme català.

    La comissió, que arriba mig any després que el ple aprovés la seva creació, es constitueix aquest dimarts a les 13.30 hores. Un cop els grups parlamentaris hagin designat els seus representants, la comissió haurà de constituir la mesa i nomenar un president. A més, haurà d’elaborar un pla de treball amb les possibles compareixences, que s’haurà de votar.

    La comissió té la missió d’investigar les “presumptes irregularitats que vinculen a alts càrrecs i comandaments policials, així com la seva relació amb possibles entramats privats o lobbies de pressió, la possible intromissió en la sobirania d’altres països i les connexions d’aquesta trama amb la denominada Operació Catalunya”. També abordarà la presumpta intromissió a la sobirania del Principat d’Andorra per part de responsables polítics espanyols, així com els suposats entramats parapolicials en el marc d’aquella operació.

    El diputat del PDeCAT al Congrés Genís Boadella s’ha mostrat satisfet sobre la possibilitat que Bel presideixi la comissió. “Benvinguda la proposta. Però l’èmfasi s’ha de posar en els continguts i en les conclusions finals de la comissió i no pas en la presidència”, ha afegit en roda de premsa des de la cambra baixa.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari