Barcelona licita els projectes per transformar la Model

La previsió és que les obres comencin el 2025 i els equipaments estiguin disponibles el 2027

    El recinte de l'antiga presó Model (ACN)
    El recinte de l'antiga presó Model (ACN)

    Barcelona ha licitat la redacció dels projectes dels primers equipaments previstos a l’antiga presó Model, en el marc de transformació definitiva de l’espai en un nou pol d’ús veïnal a l’Eixample.

    Per una banda, hi ha la redacció del projecte conjunt que inclou un institut escola, un poliesportiu i un centre de subministrament d’energia, que anirà a càrrec del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB). Per una altra, hi ha el projecte de l’Espai Memorial, que comptarà amb més de 5.800 m² de superfície i mantindrà tota la quarta galeria i part del panòptic.

    Segons ha dit en roda de premsa el regidor de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Rabassa, l’Espai Memorial serà un lloc on “reflexionar sobre el sistema penitenciari que explicarà la història de la presó, de la repressió franquista i de les múltiples memòries que van passar-hi”. L’espai preveu una desena de cel·les amb diferents temàtiques que abastaran la història del sistema penitenciari des de la seva construcció a principis del segle XX, passant per les reformes legals de la II República i la dictadura de Franco, fins a l’actualitat.

    Les dues licitacions tindran lloc durant el mes d’abril amb la previsió que les obres comencin el 2025 i que els equipaments estiguin en funcionament el 2027. En el cas de l’institut escola, l’objectiu és que pugui estar disponible el curs 2027-2028.

    La redacció dels projectes té una dotació prevista de més d’1,3 milions d’euros. D’aquests, uns 300.000 euros es destinaran a l’Espai Memorial mentre que la resta, al voltant d’un milió, serà per als altres equipaments.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari