Funcionaris i delegats de sindicats segueixen tancats a Brians 2 per exigir noves mesures

UGT ha convocat mobilitzacions a tots els centres penitenciaris de Catalunya a partir d'aquest dijous

Funcionaris de presons es manifesten al vestíbul de Brians 2 per exigir més mesures de seguretat (ACN, Gemma Sánchez)

Els funcionaris de presons de Brians 2 continuen tancats al despatx de la direcció com a reclam de les noves mesures de seguretat que exigeix la plantilla. A l’ocupació, s’hi han sumat delegats del sindicat UGT Presons com a protesta per la falta d’acord amb l’executiu català, que es nega a concretar les convocatòries públiques per augmentar la plantilla en 600 efectius en tres anys.

El sindicat va demanar la implementació de mesures urgents per disminuir els incidents als centres i un increment de plantilla mitjançant les properes tres ofertes públiques d’ocupació. Els representants sindicals xifren en 1.231 les agressions contra els funcionaris de presons el 2022. UGT afirma que el Departament de Justícia s’ha mostrat obert a implementar mesures com “regular l’ús dels aerosols d’acció adequada, creació de cel·les especials per interns de gran perillositat o revisió dels protocols de seguretat”. No obstant, s’han mostrat rígids respecte a l’augment de personal, “cosa que ha fet impossible arribar a un acord”, declaren.

Des d’UGT Presons consideren “trencades” les negociacions amb el Departament i inicien “un calendari de mobilitzacions generalitzades a tots els centres de Catalunya que s’iniciarà el pròxim dijous”. El comunicat conclou amb un avís a Justícia per mitigar la situació: “Consellera (Gemma) Ubasart i secretari (Amand) Calderó, tenen encara unes hores per reflexionar, presentar una nova proposta acceptable i evitar un conflicte hores d’ara obert”.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari