Borràs, indignada per l’actitud d’Aragonès davant Zoido a la comissió Pegasus

La líder de Junts retreu com un "comportament indigne" al president català que no rebatés la justificació de l'exministre a l'espionatge a Puigdemont

Laura Borràs

La presidenta del Parlament suspesa i líder de Junts, Laura Borràs, ha retret per carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, un “comportament indigne” davant els eurodiputats integrants de la comissió d’investigació sobre l’ús del programa espia Pegasus, aquest dimarts a Madrid.

Borràs li ha indicat que una de les seves principals obligacions és defensar les institucions catalanes i que, per això, li traslladava “la meva profunda decepció i l’enèrgica protesta pel vostre indigne comportament”, segons un fragment de la carta revelat per Europa Press.

En concret, la presidenta de Junts ha retret a Aragonès que no reaccionés contra el que ella considera els “fal·laços arguments” amb què l’eurodiputat i exministre del PP Juan Ignacio Zoido havia justificat l’espionatge a l’expresident català Carles Puigdemont i a membres de CDR.

“És una actitud indigna de la responsabilitat que ocupeu, ja que doneu a entendre que potser un determinat context justifica l’espionatge a la màxima autoritat de Catalunya que, us vull recordar, estava donant compliment al mandat de la ciutadania”, ha argumentat Borràs.

En la mateixa línia, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha escrit a Twitter que “el que s’espera davant la Comissió PEGA és que el president Pere Aragonès se centri en la denúncia de la vulneració de drets de l’Estat i defensi totes les víctimes del CatalanGate davant les fake news de Zoido. És la seva responsabilitat. Però, no”.

Les reaccions de Borràs i Reguant les han precedit l’acusació dels juntaires a ERC de fer un ús “partidista i electoralista” d’aquesta missió de l’Eurocambra perquè l’eurodiputada d’ERC Diana Riba era l’única representant independentista present a l’òrgan que marca l’agenda del comitè i, entre els independentistes, només representants d’ERC s’havien reunit com a representants de víctimes d’espionatge amb els eurodiputats presents al Congrés.

(Visited 207 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari