Va col•laborar Jordi Baylina en la creació de Tsunami democràtic?

“A escala d’estructura jo no en formava part”. Aquesta és la resposta que Jordi Baylina va donar al redactor del digital Vilaweb que li comentar que “l’estat espanyol diu que va muntar el Tsunami democràtic”. I va afegir: “Jo tenia la meva empresa a Suïssa i tenia molta feina. De fet, el Tsunami em va agafar treballant al Japó. I em sentia malament de no poder ajudar”.

Jordi Baylina és un dels quatre experts en tecnologies digitals que apareixen entre les persones que l’aleshores directora del CNI, Paz Esteban, va reconèixer, en la comissió de Secrets Oficials del Congrés, que havia estat espiada pels serveis d’intel·ligència espanyols. A l’informe CatalanGate de Citizen Lab consta que el seu telèfon mòbil va ser atacat 26 cops amb la intenció d’instal·lar-hi el programa Pegasus.

Com d’altres persones suposadament espiades amb Pegasus, Baylina ha donat versions diferents de com es va assabentar de la infecció del seu telèfon. En una intervenció a TV3 va explicar que el seu amic Elies Campo, que treballa actualment a Citizen Lab, el va advertir que potser l’espiaven, li va demanar el telèfon i ho va confirmar. La seva companya, Sònia Urpí, en canvi, va explicar en un vídeo de l’Assemblea Nacional Catalana, de la qual tots dos en són membres, que li van detectar la infecció en un control rutinari de seguretat.

A la pregunta de perquè creu que l’espiaven, Baylina contesta que és “difícil de saber” però que ho relaciona amb la seva col·laboració amb Carles Puigdemont i Jordi Puigneró per crear la “identitat digital catalana” del Consell de la República. No ho vincula amb la seva relació amb els impulsors de Tsunami democràtic, moviment del qual diu que no formava part “a escala d’estructura”. Queda per saber a quina escala, sí.

(Visited 320 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari