Els Bancs dels Aliments de Catalunya es queden sense llet

Es necessiten 240.441 litres a la setmana per cobrir les necessitats dels col·lectius vulnerables

Voluntaris del Banc dels Aliments de Barcelona

Foto: @BancAlimentsBcn

La Federació Catalana de Bancs dels Aliments ha posat en marxa una campanya de captació de donacions econòmiques per a la compra de llet ocasionada per la reducció de l’ajuda procedent del programa del Fons Europeu d’Ajuda a les Persones Desfavorides, que no contempla l’aportació d’aquest aliment. Concretament, necessita 240.441 litres de llet a la setmana per poder garantir “una dieta saludable” a les persones més vulnerables. Ara mateix, n’estan repartint 144.264, que es tradueix en 0,6 litres per persona a la setmana, “mentre que es recomana que sigui d’1 litre”.

Segons la federació, el mes passat la Unió Europea els va comunicar que la primera entrega d’aliments prevista per aquest 2023 es veurà reduïda en un 50% respecte de l’any passat. I a més, en aquesta, no hi ha previst incloure la llet. “Fem una crida urgent a administracions, empreses i a la ciutadania en general per a col·laborar en aquesta campanya”, ha assenyalat el president de la Federació, Antonio Fo, qui ha alertat que “des d’aquest mes de març no tindrem prou llet per a distribuir i garantir aquesta alimentació saludable a les 240.441 persones beneficiàries que atenem arreu de Catalunya”.

La campanya s’inicia aquest març des del web de la federació, però també estarà accessible des dels webs dels Bancs dels Aliments de Lleida, Girona i Tarragona i Barcelona fins a mitjans d’abril. Paral·lelament, també es podran fer aportacions a través d’uns tòtems de donació que durant el mes de març i abril estaran físicament ubicats a El Corte Inglés de Can Dragó i de la Diagonal de Barcelona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides