Els membres de la Mesa tornen a defensar la seva inviolabilitat

Corominas, Simó, Barrufet i Guinó diuen al TSJC que ells no podien coartar les iniciatives dels diputats

Guinó, Barrufet, Simó i Corominas a l'inici de judici

Els membres independentistes de la Mesa del Parlament del 2015 al 2017, Ramona Barrufet, Lluís Corominas, Lluís Guinó i Anna Simó, han reiterat aquest dimarts davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que la seva actuació estava emparada per la inviolabilitat parlamentària i el seu paper era garantir la participació dels diputats, sense coartar la seva llibertat d’iniciativa.

Per això, consideren que va ser el Tribunal Constitucional (TC) qui va canviar la seva doctrina i va dictaminar que havien de censurar les iniciatives que incomplissin les sentències constitucionals. La fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i Vox els demanen 20 mesos d’inhabilitació per desobediència.

En el segon judici contra ells pels mateixos fets, arran de la recusació per part del Tribunal Suprem de dos dels tres magistrats que van celebrar el primer judici i que va acabar amb condemna, tots quatre s’han negat a respondre les preguntes que no fossin dels seus advocats.

En l’anterior sentència del TSJC es considerava provat que els acusats van desobeir almenys en sis ocasions el Constitucional en permetre la tramitació d’iniciatives parlamentàries que anaven contra les resolucions del mateix TC.

Es tracta de la comissió d’estudi del procés constituent i l’aprovació de les seves conclusions, les resolucions del debat de política general del 2016 sobre el referèndum i el procés constituent, l’aprovació dels pressupostos del 2017 amb una partida per l’1-O, les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica del 6 i 7 de setembre, i l’aprovació de la sindicatura electoral.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides